Tzolis niet mee naar Costa Rica, Brama, Brenet en drie jeugdspelers wel

| by Flemming

Maandag aan het begin van de middag vliegt FC Twente naar Costa Rica. Daar gaat het twaalf dagen op trainingskamp. Het trainingskamp is georganiseerd vanwege de uitnodiging van Bryan Ruiz aan het adres van FC Twente om zijn afscheidswedstrijd te komen spelen. Deze gaat tussen FC Twente en Ruiz' LD Alajuelense en wordt gespeeld op zaterdag 17 december om 23:00 uur.

De Enschedese club heeft de selectie bekendgemaakt voor het trainingskamp in Costa Rica. Hierbij is één opvallende afwezige. Christos Tzolis reist niet mee naar Midden-Amerika. De linksbuiten kampte met een knieblessure, maar trainde laatst weer mee met Norwich City FC, dat hem dit seizoen verhuurd aan FC Twente, in de Verenigde Staten. Hij blijkt nu dus toch niet fit genoeg om mee te gaan op trainingskamp, of er moet een andere reden zijn.

Joshua Brenet viel in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles begin november uit met een blessure. Deze heeft hem enige tijd aan de kant gehouden, want hij heeft in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog geen minuten gemaakt in de oefenduels. Hij is echter fit genoeg om mee te gaan Costa Rica. Ook Wout Brama maakte nog geen minuut in deze voorbereiding, maar gaat wel mee op trainingskamp.

Behalve Tzolis is iedereen aanwezig. Daarnaast is er ook een plekje weggelegd voor jeugdspelers Mats Rots, Irakli Yegoian en Sander Sybrandy. Rots en Sybrandy hebben allebei al een contract getekend bij FC Twente. Yegoian werd laatst nog benoemd als mogelijke opvolger van middenvelder Ramiz Zerrouki.

Selectie FC Twente trainingskamp Costa Rica 2022-2023

Keepers: Unnerstall, Tyton, El Maach, Karssies
Verdedigers: Brenet, Everink, Hilgers, Bruns, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Salah-Eddine, Mats Rots
Middenvelders: Zerrouki, Brama, Sadílek, Kjolo, Staring, Yegoian, Vlap, Steijn
Aanvallers: Cerny, Daan Rots, Cleonise, Van Wolfswinkel, Ugalde, Misidjan, Sybrandy, Van Leeuwen

Read the full article

Just in

Look at more articles