SciSports verklapt: "Hilgers en Rots hebben een hele hoge potentie"

| by Martin

FC Twente heeft misgrepen bij een zeer interessante speler. Volgens Sebastiaan Pot, werkzaam bij databedrijf SciSports, is de Nederlandse spits Said Hamulic met heel veel potentie. De 22-jarige aanvaller koos twee jaar geleden voor Litouwen en volgens diverse geruchten gaat hij nu tekenen bij het Franse Toulouse.

"Die jongen speelde ergens in Litouwen en scoorde veel. Nu in de Poolse hoogste afdeling bij Stal Mielec maakt hij weer goals aan de lopende band en kost hij misschien wel een miljoen. In Nederland was dat een goede aanvaller geweest, maar niemand had hem in kaart", aldus de zoon van oud-voetballer Cor Pot.

SciSports brengt dit soort spelers wel in kaart en clubs kunnen daar flink van profiteren. "Laat ik het simpel zeggen: het succes van bijvoorbeeld Go Ahead Eagles of Sparta is geen toeval. De scouting is daar op orde en ze gebruiken data. We werken inmiddels voor 75 clubs. Onder andere Union Berlin, Ajax, Feyenoord, Leeds United, Rapid Wien, Legia Warschau en Rode Ster Belgrado."

Lees ook

Clubs die op zoek zijn naar een nieuwe Joey Veerman moeten volgens Pot zijn bij Thomas van den Belt van PEC Zwolle of Lewis Schouten van Jong AZ. "Of zij dat niveau ooit halen, weet je nu niet. Maar hun spel lijkt erg op de manier van spelen van Veerman", aldus Pot in het Algemeen Dagblad.

Ook bij FC Twente lopen volgens de data van SciSports twee hele interessante spelers rond. De eerste is Mees Hilgers die hoog op het lijstje staat bij Feyenoord. De tweede naam is misschien meer verrassend. Het gaat om Daan Rots die dit seizoen Vaclav Cerny voor zich moet dulden. "De profielen van Mees Hilgers en Daan Rots van FC Twente, heel hoge potentie allebei", besluit Pot.

Read the full article

Just in

Look at more articles