Eerste elftal

Salah-Eddine maakte iets bijzonders mee in Mekka en dat smaakt naar meer

Salah-Eddine maakte iets bijzonders mee in Mekka en dat smaakt naar meer

Ieder jaar komen er miljoenen moslims naar de belangrijkste stad binnen de islam, het Saudi-Arabische stad Mekka. FC Twente heeft met Ramiz Zerrouki, Issam El Maach en Anass Salah-Eddine drie spelers in de selectie die moslim zijn. Salah-Eddine reisde tijdens zijn vakantie afgelopen maand voor het eerst naar Mekka.

"De vakanties die veel jongeren maken naar al die bekende feestoorden heb ik ook wel gehad", vertelt de van Ajax gehuurde linksback tegenover TC Tubantia. "Maar ik vond het mooi dat er nu een kans was om naar Mekka te gaan. Ik ben gelovig en als de situatie het toelaat wil je als moslim een keer in je leven naar Mekka. We met een groepje van vijf jonge jongens gegaan, waarvan er vier voetballers zijn."

"Ik ken Mohamed Taabouni van Feyenoord goed en uiteindelijk gingen Kokcu en Tssoudali van Gent ook mee. Het is de mooiste vakantie die ik ooit heb gehad. Ik heb daar zoveel gebeden en rust ervaren. Iedereen was zo lief en open", aldus Salah-Eddine.

"Op het moment dat ik in Mekka de moskee binnenstapte gebeurde er iets in mijn lichaam wat ik nog nooit heb meegemaakt. Het is heel moeilijk te beschrijven, maar alle stress die ik had, was meteen weg. Iedereen die daar is geweest, deelt dit gevoel. Als je het kunt veroorloven, dan moet je daar echt naartoe. Als het kan ga ik vanaf nu elk jaar een paar dagen", besluit Salah-Eddine. Bekijk hieronder foto's van Salah-Eddine in Mekka.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments