Eerste elftal

Van Hooijdonk vindt Streuer geschikt voor Ajax of Feyenoord

Van Hooijdonk vindt Streuer geschikt voor Ajax of Feyenoord

Jan Streuer vertrekt dit jaar nog als technisch directeur van FC Twente. Hij heeft ervoor gekozen om zijn contract niet te verlengen, maar wanneer hij precies stopt is nog even giswerk. In een interview gaf hij aan dat hij de komende transferperiode wel af wil maken, maar dat er nog niet is gesproken over een vaste einddatum.

In datzelfde interview gaf Streuer aan dat hij waarschijnlijk wel was gebleven als het bestuur hem afgelopen zomer een tweejarig contract had aangeboden. Echter was de club al dermate hard op zoek naar zijn opvolger dat hij er nu voor kiest om te vertrekken. Zelf had de TD het nog wel tot zijn 75e aangedurfd. Betekent dit dat hij open staat voor een nieuwe club? Bij Studio Voetbal denken ze dat Streuer niet zou misstaan bij Ajax of Feyenoord.

"We horen natuurlijk heel vaak als er dingen fout gaan bij clubs, maar dit is een hele succesvolle twee-eenheid geweest", aldus Pierre van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. Zou je Streuer neer kunnen zetten bij Feyenoord of Ajax? Van Hooijdonk denkt van wel. Zou je hem als Ajax zijnde ook vragen? "Waarom niet?"

Ook verslaggever Jeroen Stekelenburg denkt dat het kan werken. "Ik weet niet precies wat zijn netwerk is. Het is natuurlijk een hele andere vijver waar je uit gaat vissen dan bij FC Twente. Maar ik denk dat hij ongetwijfeld ingangen heeft op plaatsen waar je ook als Feyenoord of Ajax veel aan hebt. Ajax lijkt op de lange termijn verder te willen met Klaas-Jan Huntelaar, dan is het niet zo'n gek idee om er iemand naast te zetten." Van Hooijdonk vindt het een ideale situatie.

"Volgens mij gaat Arnold Bruggink de nieuwe technisch directeur worden bij FC Twente. Daar deed niemand moeilijk over, ook Bruggink zelf niet", vervolgt Stekelenburg. "Maar Streuer zei dat hij ook de komende transferperiode gaat begeleiden. Dan heb je het pas over 1 september, dus dat maakt het misschien wat moeilijker. Dat hij veel goed gedaan heeft de afgelopen jaren, dat is duidelijk."

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments