FC Twente Nieuws

De Mos: "FC Twente en Feyenoord hebben hetzelfde probleem"

De Mos: "FC Twente en Feyenoord hebben hetzelfde probleem"

FC Twente wil graag opnieuw een tweede elftal in het leven roepen. De club was in het verleden al actief in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Twente, maar dat elftal werd opgeheven toen het voortbestaan van de club in gevaar kwam en er flink gesaneerd moest worden.

Ondanks de schulden heeft de club de financiën weer op orde en wil FC Twente het beloftenteam weer herintroduceren. Dit is gunstig voor spelers als Luca Everink die bankzitter zijn bij het eerste en hier bijna geen speelminuten maken. Met wedstrijdritme had zijn invalbeurt tegen Go Ahead Eagles er wellicht heel anders uitgezien.

Aad de Mos juicht het plan toe. "Een beloftenteam is voor de spelers handig, maar ook voor de trainers. Neem bijvoorbeeld Lorenzo Lucca bij Ajax. Die heeft al zo vaak in het tweede elftal gespeeld en scoort dan een goal in de ArenA. Zo houden die jongens wel ritme. En vanuit Jong Ajax hebben ze allemaal gespeeld. Gravenberch, Frenkie de Jong, Taylor. Je kent ze allemaal van Jong Ajax."

"Feyenoord heeft hetzelfde probleem als FC Twente", vervolgt de oud-trainer van onder andere Ajax en KV Mechelen aan tafel bij Voetbaltijd. "Die hebben toen niet goed gehandeld en dan krijg je dit soort gevalletjes. Wat jullie nu noemen met Everink is heel vervelend. Het enige dat je zou kunnen doen is een vast programma maken voor vriendschappelijke wedstrijden tegen bijvoorbeeld top amateurclubs."

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments