FC Twente Nieuws

Jans kent geen luxeproblemen: "Ik zou het gewoon luxe willen noemen"

Jans kent geen luxeproblemen: "Ik zou het gewoon luxe willen noemen"

Ron Jans heeft zijn ploeg ternauwernood kunnen behoeden voor een valse start in de competitie. Nadat de eerste twee wedstrijden verloren werden, leek de eerste helft van het seizoen een zware te gaan worden. Na de eerste interlandbreak kwam de moed er echter toch nog in. Er werd vervolgens niet meer verloren.

Jans blijft alsnog ambitieus. De oefenmeester weet immers hoe de tweede seizoenshelft in het vorige seizoen verliep. "Dat moet veel beter", begint de trainer in de Presentatiegids. "De terugkeer van het thuispubliek zal een extra factor zijn. Ik heb in de voorbereiding tegen de groep gezegd dat alles dit seizoen beter moet: de kwaliteit van het voetbal, de mentale weerbaarheid en de positie op de ranglijst. Beter betekent hoger dan de tiende plaats."

Timide

De betere prestaties moeten behaald gaan worden met een bredere en meer ervaren selectie. De spelersgroep is in tegenstelling tot vorig jaar een stuk minder timide. Destijds moest Jans de gesprekken soms zelf opstarten. "Dat hoeft niet meer", vertelt de trainer. "Het komt nu ook uit de jongens zelf en dat was precies de bedoeling."

Doordat de groep breder is dan vorig jaar, zullen er hier en daar ook grote namen buiten de basis vallen. De 63-jarige Zwollenaar wil dit niet als een luxeprobleem bestempelen. "Dan heeft het zo'n negatieve klank. Ik zou het gewoon luxe willen noemen. Iedere speler zal het uiterste van zichzelf moeten vergen om een basisplaats af te dwingen", besluit Jans.

Badend in luxe zal de trainer van de Tukkers het na de interlandbreak opnemen tegen Willem II. Net als de Enschedeërs hebben ook de Tilburgers een sterke periode achter de rug. De ploeg van Fred Grim bevindt zich na speelronde 8 op plaats 4.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments