FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: Vitesse-supporter Van Roosmalen haalt hard uit naar FC Twente

Opmerkelijk: Vitesse-supporter Van Roosmalen haalt hard uit naar FC Twente

Iedere zondag krijgt Marcel van Roosmalen in het programma Studio Voetbal de ruimte om een audiocolumn te presenteren. Deze week besloot hij het te hebben over FC Twente en haalde in zijn column flink uit naar de Enschedese club. Hij noemt FC Twente onder ander een subsidieclub en een financiële constructie. Opmerkelijke woorden van de man die zelf supporter is van Vitesse. De club die de gemeente Arnhem in 2008 voor het blok zette en opzadelde met een verlies van meer dan tien miljoen euro. Dit alles gebeurde overigens onder leiding van onze huidige directeur Paul van der Kraan.

Ondanks alles zijn er nog steeds mensen die denken dat FC Twente een topclub is. Het is heel erg FC Twente om zo te denken. Dinsdag werd de spelersbus bij Hengelo opgewacht na de 2-0 nederlaag tegen FC Emmen. Als je bij regen en wind naar Hengelo gaat om de spelersbus van FC Twente op te wachten, dan heb je verloren van het leven. Dan is FC Twente te belangrijk voor je. Een medaille voor de eerste buschauffeur die niet remt maar gas geeft.

Bij FC Twente hebben ze in ruil voor subsidie de afgelopen jaren zo hoog opgegeven over hun regiofunctie dat ze wel moesten stoppen. Belangrijkste klachten van de supporters: Ga goed voetballen en haal Wout Brama weer bij de selectie want Wout Brama is FC Twente. Niet willen zien dat het één niet meer samengaat met het ander, dat is ook FC Twente.

[google]

Beluister hier de column van marcel van roosmalen

FC Twente is het clublied van Liverpool en het hek van Anfield Road. FC Twente is een financiële constructie, FC Twente is Wout Brama en FC Twente is 90 minuten op een trommel slaan. Maar FC Twente is vooral Sander Boschker die dinsdag met plezier door de knieën zakte om de supporters uit te leggen wat er allemaal niet deugt aan Wout Brama. Die eerlijkheid is ook FC Twente.

Een gesprek dat stiekem wordt opgenomen, ook dat is FC Twente. Waarna andere supporters het standbeeld van Boschker voor het stadion inpakte met vuilniszakken. Zelf vind ik heel veel standbeelden voor spelers ook FC Twente. Na al deze acties vragen supporters zich af of het nog wel FC Twente was wat er allemaal bij FC Twente gebeurde.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ hielden ze een spandoek omhoog met teksten als Wout Brama is FC Twente en Sander is FC Twente. Ja, als we zo gaan beginnen lust ik er ook nog wel een paar. Manchester City dat twee jaar niet mee mag doen aan de Champions League is FC Twente, Ajax dat Ziyech wel met heel veel winst verkoop is FC Twente, Ron Jans die een liedje zingt waarvan hij de tekst niet kent is op een bepaalde manier ook FC Twente. Alles wat fout gaat is FC Twente. Daarom past Ted van Leeuwen ook zo goed bij FC Twente. Dat ze dat zelf niet zien is heel erg FC Twente.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments