FC Twente Nieuws

Sadílek beslissend voor Tsjechië en mag blijven dromen van WK

Michal Sadílek is één van de spelers die vorige week uitvlogen voor de tweede interlandperiode van het seizoen 2021-2022. Hij sloot aan bij de nationale selectie van Tsjechië dat twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma had staan. Allereerst tegen Wales en vervolgens tegen Wit-Rusland.

Het werd een succesvolle periode voor de kleine middenvelder. In de wedstrijd tegen Wales (2-2, red.) mocht hij in de 76e minuut invallen en maandag kreeg hij de kans om zich vanaf de eerste minuut te laten zien tegen de Wit-Russen.

Het was voor Sadílek zijn zesde interland en de tweede keer dat hij mocht starten vanaf de aftrap. De kuitenbijter zal tevreden terugkijken op de wedstrijd want hij was beslissend. In de 22e minuut gaf hij de assist op de 1-0 van Schick. In de tweede helft werd de score verdubbeld waardoor Tsjechië met 2-0 won. Sadílek werd in de 88e minuut naar de kant gehaald.

Strijd om de tweede plek

Ondanks de overwinning is Tsjechië nog niet verzekerd van kwalificatie voor het WK. De ploeg staat nu tweede in de poule met een achterstand van vijf punten op koploper België. Wales hijgt de Tsjechen in de nek met evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

In november volgt de laatste kwalificatieronde waarin Tsjechië het thuis opneemt tegen Estland. Wales speelt deze periode tegen Wit-Rusland en België. Dan zal bekend worden wie van de twee ploegen tweede wordt in de poule en zich plaatst voor de play-offs.