FC Twente Nieuws

Salah-Eddine waarschuwt Smal: "Dan laten zien dat ik beter ben"

Salah-Eddine waarschuwt Smal: "Dan laten zien dat ik beter ben"

Anass Salah-Eddine komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Twente. De linksback wordt gehuurd van Ajax. FC Twente wilde bij de overeenkomst een optie tot koop bedingen, maar dit lukte helaas niet. Vlak voordat hij naar Enschede ging, verlengde hij zijn contract bij Ajax tot medio 2025.

Salah-Eddine is goed ontvangen bij FC Twente. "Het is een leuke club en er zijn leuke mensen. Het stadion is prachtig en we doen het heel goed. We hebben ook een leuke groep, een beetje een gekke groep. Dat zie je ook wel. Iedereen ligt goed bij elkaar. Ik denk dat je dat wel op het veld ziet en aan de prestaties van ons", vertelt de verdediger bij de rubriek 'Licht uit, spot aan' op het YouTube-kanaal van FC Twente.

Vorig jaar speelde Salah-Eddine nog voornamelijk bij Jong Ajax. Deze zomer maakte hij de overstap naar een echte seniorenselectie. Was dat nog even aanpassen? "Nee, ik vind van niet. Vorig jaar zat ik de laatste maanden ook bij het eerste. Als je dan de stap naar Twente maakt, is het een soort van hetzelfde. Er wordt natuurlijk wel wat van je verwacht, dus je moet een bepaald niveau kunnen aantikken. Maar ik vind dat ik mezelf goed heb aangepast aan het niveau hier", zegt de twintigjarige Amsterdammer.

Hij moet de concurrentie aangaan met Gijs Smal, die is uitgegroeid tot een uitstekende linksback bij FC Twente. Is dit lastig voor Salah-Eddine of helpt dit juist? "Ik vind het helemaal niet lastig, het helpt me juist heel erg. Vorig jaar had je Tagliafico, hier heb je Gijs Smal. Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten. Hij doet het inderdaad goed. Ik wacht net als bij de wedstrijd tegen SC Cambuur op mijn kans, hem dan pakken en aan iedereen laten zien dat ik beter ben."

In de wedstrijd tegen Cambuur kwam Salah-Eddine na 21 minuten spelen in het veld voor de geblesseerde Smal. Hij kreeg veel positieve reacties. Dat kreeg hij zelf ook mee. "Maar je moet wel met twee benen op de grond blijven staan. Dat probeer ik ook te doen. Ik praat met heel veel mensen uit mijn eigen omgeving. Ik moet niet gaan zweven of zo." Is het dan niet lastig om zo veel positieve berichten te krijgen en te merken dat heel Twente achter je staat. "Daar heb ik eerlijk gezegd niet veel van meegekregen, maar dat is mooi om te horen, natuurlijk", aldus de Nederlandse linksback.

Salah-Eddine wil eerst nog niet heel erg ver in de toekomst kijken qua plannen of dromen. "Ik wil basisspeler worden bij FC Twente. Volgend seizoen kijken we wel wat ik ga doen." Toch laat hij nog iets kwijt over zijn dromen. "Ik wil Champions League en WK spelen. Ik wil in de Europese top gaan spelen en eigenlijk iedereen in dat wereldje leren kennen", besluit Salah-Eddine.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments