FC Twente Nieuws

Ten Voorde: "Regio Twente moet zelf ook spelers bij eerste selectie afleveren"

Ten Voorde: "Regio Twente moet zelf ook spelers bij eerste selectie afleveren"

Jesse Bosch mocht woensdagavond in het gewonnen bekerduel met De Treffers (0-2, red.) zijn debuut maken bij het eerste elftal van FC Twente. De Luttenaar draaide in de voorbereiding al mee met de hoofdmacht van de club uit Enschede, maar een officieel debuut zat er al die tijd nog niet in. Clubwatcher Leon ten Voorde vraagt zich af of dit de opmaat wordt naar meer.

"Goed, het was nog maar de eerste ronde van de beker", vertelt Ten Voorde in de TC Tubantia. "En, met alle respect, de tegenstander was niet Ajax of PSV, maar De Treffers. En het klopt: FC Twente koesterde bij het debuut van Jesse Bosch al een 2-0 voorsprong. Maar na jaren van droogte moet je het land toch een keer gaan besproeien. Bosch deed een klein half uurtje meer als rechtermiddenvelder en dat deed de Tukker prima. Op naar meer, zou je denken."

[google]

De laatste aanvaller die doorbrak bij FC Twente is Ola John, inmiddels alweer negen jaar geleden. "Met Joël Drommel en Godfried Roemeratoe staan er bij Twente dit seizoen weliswaar twee spelers in de basis uit de eigen academie, maar de één komt uit Bussum en de ander uit Zeeland. Daar is niets mis mee natuurlijk, maar de voetbalgekke regio Twente moet zelf ook in staat zijn spelers bij de eerste selectie af te leveren. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat beide partijen (eerste selectie en jeugd) goed met elkaar samenwerken en er ook voor openstaan", aldus Ten Voorde.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments