FC Twente Nieuws

VI journalist: "Handhaving is een laffe doelstelling van FC Twente"

VI journalist: "Handhaving is een laffe doelstelling van FC Twente"

Vorige week maakte Voetbal International de ranglijst bekend van de begrotingen van alle eredivisieclubs. FC Twente is hierin terug te vinden op een zesde plek. Op het Youtubekanaal van het weekblad gingen Iwan van Duren en Tom Knipping dieper in op de begrotingen, waaronder die van de Tukkers.

"De trots van een heel deel van Nederland en beschimpt door de rest", zo begint Iwan van Duren. "Want wat er bij Twente gebeurd is is bekend hè. We hadden eerst Scheringa en toen Munsterman. Twee mannen die met hun club Ajax aan wilden vallen, kampioen wilden worden en ook kampioen geworden zijn. De prijs is ontzettend hoog geweest en nu moet FC Twente weer terug."

"Ze hebben een fantastische begroting. Dat komt even uit de eerste divisie rollen en dan staat daar gewoon even 23 miljoen. Dan sta je gewoon zesde. Maar dat is wel een heel erg vertekend beeld want het is één en al aflossen en heel veel oude schulden. Ze moeten het eigenlijk met heel weinig geld doen. Die 23 miljoen is hetzelfde als je op de bank zit en denkt ik heb 10.000 euro, maar je hebt hier daar een rekening, je hypotheek loopt niet lekker en je hebt een studieschuld. Maar het staat wel lekker. Dus 23 miljoen begroting, maar wel een hele broze."

[google]

"Het gaat natuurlijk om het spelersbudget", haakt collega Tom Knipping in. "Dat zou een beter vergelijking zijn. Ik vind wel dat FC Twente zich heel erg in de underdog-rol manoeuvreert. Ze gaan voor handhaving. Dat vind ik wel een laffe doelstelling. Ze hebben toch een spelersbudget van 5 miljoen euro. FC Emmen, RKC, Fortuna, Willem II, een stuk of zeven clubs komen daar niet aan. Dus die zouden wel ergens op de negende of tiende plek moeten eindigen. Ze zeggen: 'we gaan voor handhaving omdat ons spelersbudget heel gering is'. Ja, afgezet tegen de totale begroting is dat ook zo, maar afgezet tegen andere clubs uit de eredivisie hebben ze eigenlijk veel meer te besteden. Daar zou je dus tiende mee moeten worden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments