FC Twente Nieuws

Voorbeschouwing: Jans heel wisselvallig tegen RKC, FC Twente prima

Voorbeschouwing: Jans heel wisselvallig tegen RKC, FC Twente prima

Zondag komt RKC Waalwijk op bezoek in De Grolsch Veste. FC Twente is dit seizoen na vijf thuiswedstrijden in de eredivisie nog ongeslagen in eigen huis. De Tukkers staan momenteel vijfde op de ranglijst, slechts twee punten achter nummer twee PSV. Een overwinning zou dus fantastisch zijn. RKC wordt echter niet zomaar aan de kant gezet. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat op een knappe negende plek en wist dit seizoen zelfs al meer te scoren dan FC Twente.

De laatste resultaten van FC Twente in eigen huis tegen RKC zijn prima. De Enschedeërs wonnen driemaal, het werd eenmaal gelijk en RKC won één keer. De wedstrijd stond tussen 2013 en 2018 maar liefst vijf jaar niet meer op het programma, omdat de Waalwijkers niet in de eredivisie actief waren. Toen FC Twente degradeerde en in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam, werd de wedstrijd echter twee keer gespeeld. Zowel in de competitie als in de beker wisten de Tukkers te winnen. Vorig seizoen werd het duel in een leeg stadion met 2-1 gewonnen door de thuisploeg.

FC Twente-trainer Ron Jans is wat wisselvalliger tegen de ploeg uit Noord-Brabant. Van de negentien wedstrijden met FC Groningen, sc Heerenveen, PEC Zwolle en zijn huidige club won hij er zes, werd het zesmaal gelijk en verloor hij er zeven. Als coach van FC Twente won hij twee van de vier duels tegen RKC en verloor hij er twee. In het seizoen 2020-2021 werd er twee keer verloren, vorig seizoen wist Jans wel hoe hij de Waalwijkers moest verslaan en deed zijn ploeg dat twee keer. Deze twee laatstgenoemde wedstrijden zijn ook de enige twee wedstrijden die Ron Jans tegen Joseph Oosting, de trainer van RKC, heeft gespeeld.

Zondag om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink, die met de supportersbus naar het stadion zou kunnen. Het is voor beide ploegen de twaalfde wedstrijd van het seizoen. Na elf wedstrijden staat FC Twente vijfde met 22 punten, RKC staat negende met veertien punten.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments