FC Twente Nieuws

"Wat bier drinken betreft zitten ze in Enschede op niveautje Champions League"

"Wat bier drinken betreft zitten ze in Enschede op niveautje Champions League"

FC Twente-supporters hebben onder andere door het vele bier drinken ervoor gezorgd dat de Enschedese club ruim 1,2 miljoen euro extra aan cateringinkomsten heeft verdiend. Nou was al bekend dat FC Twente-supporters qua bierconsumptie koploper zijn, maar het draagt nu ook bij aan extra inkomsten voor de club.

"Ik kan u verzekeren: wat bier drinken betreft zitten ze in Enschede op niveautje Champions League", aldus clubwatcher Leon ten Voorde in zijn column voor De Twentsche Courant Tubantia. "Bij Ajax mogen ze zich dan heel wat verbeelden, maar dat gepoch met een champagneglas in de hand, is middenmootgeworstel", beseft hij.

In het 'bierconsumptie klassement' valt een andere topclub veel lager terug te vinden. "Zoals zo vaak doet Feyenoord zichzelf ook in dit klassement zwaar tekort, maar dat komt volgens mij omdat er nergens zoveel uit frustratie met bier wordt gegooid als in Rotterdam. Geen echte liefhebbers daar, in De Kuip", aldus Ten Voorde.

[google]

Volgens de clubwatcher is het niet eerder voorgekomen dat er bij jaarcijfers van FC Twente expliciet is vermeld dat de cateringinkomsten zo gigantisch zijn gestegen. "En ja, zo geven de beleidsbepalers toe, dat komt voor een groot deel omdat er rond de wedstrijden best veel wordt gedronken."

"Ik ben er nog niet uit of je met dit bericht in de hand makkelijk een nieuwe stersponsor vindt, maar je kunt ook denken: nergens wordt de sponsornaam van een stadion met zoveel liefde beleden als in Enschede", vervolgt Ten Voorde. "Aan de andere kant zou het ook wel heel erg slordig zijn als De Grolsch Veste op plek 9 zou staan."

De clubwatcher beseft zich echter ter degen dat Joop Munsterman zich eens zo zelfverzekerd voelde dat hij besloot om Grolsch voor de rechter te dagen. "En dat heeft hij geweten. Kom de Tukker niet aan z'n bier. Het was het begin van zijn einde", besluit Ten Voorde.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments