Nieuws

Cocu spreekt Mokhtar bemoedigend toe richting bekerclash

Cocu spreekt Mokhtar bemoedigend toe richting bekerclash

Voor Youness Mokhtar is het vanavond een extra bijzondere wedstrijd. De aanvaller maakte de overstap naar FC Twente om een stap vooruit te maken. In de tussentijd won PEC Zwolle de KNVB beker en de Johan Cruijff schaal. Ook op dit moment staat zijn oud-werkgever er sportief een stuk beter voor, echter is het in Zwolle financieel gezien ook geen hosanna. Het winnen van de beker kan voor Mokhtar veel goed maken.

"Ik was net weg toen PEC de beker won. Dat heb ik moeten missen. Nu heb ik zelf de kans om het mee te maken en die wil ik zeker aangrijpen. Er is dit seizoen bij FC Twente heel veel gebeurd, maar als we de beker winnen, maakt dat wel veel goed. Je plaatst je voor de Europa League en je kunt met zo’n prijs veel negativiteit wegspoelen. Voor ons is dit de wedstrijd van het jaar. We moeten alles op alles zetten en vol gas geven.”

[google]De aanvaller laat weten dat de cupkoorts niet alleen aanwezig is bij de supporters en de club. Ook bij de spelers leeft de wedstrijd enorm. "Voor ons als spelers geldt in de eerste plaats dat wij een prijs willen winnen. Dat is het allermooiste. Dat het financieel goed is voor de club, is iets dat daarbij komt. Je schrikt natuurlijk wel van wat er allemaal bij de club gebeurt, maar je probeert er jezelf zoveel mogelijk voor af te sluiten en je op het voetbal te richten.”

Afgelopen zaterdag had Mokhtar nog een onderonsje met PSV trainer Philip Cocu. "Hij was met Ernest Faber mijn trainer in de A1 van PSV. Wat hij tegen me zei? Phillip vertelde dat hij het ook heeft meegemaakt, dat hij met zijn club een lastige tijd doormaakte en dat je daar als team je niet veel van aan moet trekken en gewoon door moet gaan", besluit Mokhtar in gesprek met de Telegraaf.
[ligatus]

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments