Nieuws

Debutant van de club baalt: "Alsof we allemaal in paniek raakten"

Debutant van de club baalt: "Alsof we allemaal in paniek raakten"

Peet Bijen mocht gisteren zijn debuut maken voor FC Twente in de thuiswedstrijd tegen PSV. De plek in het centrum van de verdediging kwam vrij door de blessure van Bjelland een Ter Avest. Normaliter zou Lachman de positie bekleden, maar hij moet zich na zijn disciplinaire straf eerst weer bewijzen tijdens de trainingen. FC Twente verloor uiteindelijk met 0-5 voor eigen publiek hetgeen voor een vervelend gevoel zorgde bij de 20-jarige verdediger.

"Dan mag je wel je debuut maken, maar op zo'n manier is dat niet leuk. We waren niet scherp genoeg. Simpele fouten, dekkingsfouten. Dat mag niet meer op dit niveau", aldus een duidelijk teleurgestelde Bijen.

Dat het gebeurde tegen de aanstaand landkampioen zijn voor Bijen geen verzachtende omstandigheden. "Daarom word je er ook bijgehaald, om zulke wedstrijden te spelen. Dan maakt het niet uit of het de nummer laatst of de bovenste is, je moet er staan. De eerste twintig minuten was er ook nog niks aan de hand, toen die goal viel draaide het in een keer af. Leek of we allemaal in paniek raakten en vergaten te voetballen."

[google]Bijen vormde het centrale verdedigingsduo samen met Joachim Andersen. Samen normaliter het hart van Jong FC Twente. Toch wil hij ook de jeugdigheid niet als excuus gebruiken. "Je bent natuurlijk jong en maakt fouten, maar de stap moet je wel gaan maken als je wil blijven spelen en vaste basis wil worden. Ik ben een jongen van de club, zit hier vanaf mijn elfde. Vandaag op mijn twintigste heb ik mijn debuut gemaakt."

Of hij ook tegen PEC Zwolle speelt is nog twijfelachtig. De verwachting is dat Ter Avest en Bjelland op tijd hersteld zullen zijn voor de halve finale. "Er komen veel jongens terug die zijn weggeweest met het nationale team en blessures die beter zijn. Ik moet gewoon blijven trainen, hard. En werken. Elke dag investeren in jezelf. De kop is er in ieder geval af, hoop dat er nu meer positieve dingen aankomen", besluit de verdediger.
[ligatus]

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments