Nieuws

"Snap dat supporters PSV als oefenwedstrijd zien"

"Snap dat supporters PSV als oefenwedstrijd zien"

Nog nooit zal een wedstrijd tegen één van de traditionele top drie clubs zo onbeladen zijn als die van morgen. In eigen huis moet FC Twente het opnemen tegen PSV terwijl de gedachten al ligt bij de wedstrijd drie dagen later, de halve finale van de KNVB beker tegen PEC Zwolle. Een deel van de supporters ziet de wedstrijd tegen PSV dan ook als een veredeld oefenpotje en hoopt dat Schreuder zoveel mogelijk spelers zal gaan sparen. Schreuder snapt de gedachtegang van de aanhang.

"Wij zien het natuurlijk niet als een vriendschappelijk potje, maar ik snap wel dat er door veel sup­porters zo tegenaan wordt geke­ken. Het mag duidelijk zijn dat de wedstrijd tegen Zwolle voor ons het allerbelangrijkste is. Dan moeten we op ons best zijn”, aldus de oefenmeester in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

[google]Afgelopen week oefende FC Twente uit tegen Aberdeen (1-2 winst red.), een wedstrijd waar Schreuder een goed gevoel aan over heeft gehouden. "De ploeg die morgena­vond op het veld staat, zal er vol voor gaan en er bovenop vliegen. Die ploeg is ach­ter Celtic de nummer twee van Schotland en miste slechts twee basisspelers tegen ons. Wij heb­ben daar met een heel jong elftal gespeeld en die gasten hebben het heel goed gedaan.”

In aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle dicht Schreuder iedereen evenveel kansen toe. "Het kan ook zomaar zijn dat 90 procent van het elftal tegen PSV ook tegen PEC speelt. Alleen daarom is het al belangrijk dat we in een positieve sfeer naar dinsdag kunnen werken. We gaan geen risico’s nemen, maar we willen wel win­nen. En ik ben er ook van over­tuigd dat dat kan met de spelers die tegen PSV op het veld staan", besluit Schreuder het gesprek met Ten Voorde.

Opinie: Zie jij PSV thuis ook als een verkapte oefenwedstrijd?
[ligatus]

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments