Eerste elftal

Salah-Eddine wil gaan voor kans bij Ajax: "Liefst keer ik terug"

Salah-Eddine wil gaan voor kans bij Ajax: "Liefst keer ik terug"

Anass Salah-Eddine koos afgelopen zomer voor een tijdelijke overstap naar FC Twente. De linksback werd begeerd door meerdere club, maar besloot zijn contract bij Ajax te verlengen om vervolgens te worden verhuurd aan de club uit Enschede. Hij vindt het jammer dat hij tot nu toe minder minuten speelde dan hij had gehoopt, maar kijkt positief vooruit op de toekomst.

Hij wil het Gijs Smal lastig maken tijdens de tweede seizoenshelft, maar kijkt ook alvast vooruit op volgend seizoen. Dan hoopt hij terug te keren bij Ajax en een kans te krijgen bij de eerste selectie. "Het liefst keer ik na dit seizoen terug bij Ajax 1. Er moet gekeken worden of daar plek voor is. Anders zullen we verder moeten kijken", vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime.

"Het doel is natuurlijk nog steeds om bij Ajax een vaste basisspeler te worden en van waarde te kunnen zijn voor de selectie. Als ik mijn ideale situatie zou mogen schetsen, sta ik volgend jaar in de basis bij Ajax. Ik zou de concurrentiestrijd bij Ajax zeker wel aan durven gaan. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten en ik weet dat ik een plek kan veroveren. Maar de toekomst is niet te voorspellen."

Er is bij Ajax in ieder geval één concurrent minder dan aan het begin van dit seizoen. Daley Blind heeft na een conflict met Schreuder de club verlaten en staat inmiddels onder contract bij Bayern München. Salah-Eddine baalt van het vertrek van het Ajax-icoon. "Ik heb met hem samengespeeld en ik heb met veel bewondering naar hem gekeken. Niet alleen naar zijn voetbalstijl, maar ook naar hem als leider. Al met al denk ik wel dat het jammer is dat Blind weg is. Hij is een voorbeeld voor jonge spelers."

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments